Plahvatus viis nafta hinna kahe kuu rekordtasemele

ÄP 18. aprill 2001, 00:00

Uudisteagentuuri Reuters andmetel oli USA naftatöötlusettevõte Conoco sunnitud tehase, mis töötleb 230 000 barrelit toornaftat ööpäevas, sulgema. Pärastlõunal andis naftabarreli hind veidi järele, langedes taas alla 28 dollari.

Conoco ei kuulu maailma suuremate naftatöötluskompaniide hulka, kuid töötleb Suurbritannias sama palju toornaftat kui BP Amoco. Veerand South Killingholme?is asuva tehase toodangust, peamiselt bensiin, tarnitakse üle kogu maailma.

Esmaspäeva pärastlõunal toimunud plahvatuse poolt põhjustatud lööklainet oli tunda kuue kilomeetri kaugusel ning see lõi inimesed jalust maha, kaks inimest sai vigastada.

Plahvatus toimus just ajal, mil turud on mures nafta- ja naftasaaduste laoseisu tõttu USAs, kusjuures nõudlus bensiini järele kasvas märtsis rekordilise 8,5 miljoni barrelini ööpäevas. Bensiini hind New Yorgi kaubabörsil kerkis üheksa kuu kõrgeimale tasemele. USA energeetikaministeeriumi andmetel on jaehinnad kõrgeimal tasemel alates möödunud aasta septembrist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing