Telefoni omanikku võib leida ka numbri järgi

ÄP 19. aprill 2001, 00:00

http://www.infopluss.ee

Firma kodulehe avalehel on kolm valikut: ettevõtted, eratelefonid ja numbriotsing. Liikudes esimeselt lehelt edasi numbriotsingusse, avaneb uus aken, kuhu saab sisestada telefoninumbri, millele otsite omanikku. Numbriotsing otsib Eesti Telefoni Tallinna ja Harjumaa eratelefonide ning Eesti ettevõtete numbrite seast. Seega ei leia sealt Tartu, Pärnu ega teiste maakondade telefone.

Eraisikute kohta väljastab Infoplussi lehekülg numbri järgi inimese ees- ja perekonnanime ning aadressis majanumbri. Korterinumbrit sealt ei saa.

Firmade osas tuleb arvestada, et sideoperaatorite andmebaasid sisaldavad vaid nn üldnumbreid. Kui ettevõttel on oma telefonijaam ja selle taga kõigi töötajate lauanumbrid, siis neid otsing ei näita.

Infoplussi kodulehel olev Eesti Telefoni Tallinna ja Harjumaa eratelefonide andmebaas on seisuga 23. märts 2000 ja ettevõtete andmebaas seisuga 03. november 2000. Seejuures on baasis juba uued, digitaalsed telefoninumbrid.

Kui tunnete huvi väljaspool Tallinna ja Harjumaad asuvate numbrite omanike vastu, siis Eesti Telefon numbri järgi inimese ega firma nime ei ütle. Ainus võimalus on kasutada infotelefoni, näiteks infotelefon 1182 ütleb numbri järgi firma, kui viimane on andmebaasi jaoks numbri andnud. Eraisikute kohta ei saa infotelefonide andmebaasidest numbrite järgi telefoni omanikke otsida.

Ka Eesti mobiilsideoperaatorid hoiavad sellest tavast kinni ega väljasta pärimise peale andmeid klientide kohta vaid numbri alusel. Küll saab teostada vastupidist otsingut, eraisiku või asutuse nime järgi öeldakse neil olevad telefonid. Mõistagi antakse infot vaid avalike numbrite kohta.

Infoplussi statistika kohaselt kasutab numbriotsingut enam kui kaheksa protsenti lehekülje külastajatest.

Lisaks numbriotsingule saab kodulehelt nime järgi infot otsida ka eraisikute telefonide kohta, samuti firmade telefoninumbreid. Viimaste puhul on valik suurem, otsida võib ka kaubamärkide, piirkonna, tegevusala jms alusel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:23
Otsi:

Ava täpsem otsing