Dollari intress euro omast madalam

Tõnis Oja 20. aprill 2001, 00:00

Dollari kurss langes eile kolme nädala madalaimale tasemele 0,8920 euroni dollar, mis teeb USD kursiks 17,54 krooni. Eesti Pank fikseeris dollari ametlikuks kursiks 17,67 krooni.

Turuosalised kardavad, et USA keskpanga üleeilne ootamatu baasintressi alandamine 0,50 protsendipunkti võrra 4,50 protsendini tähendab seda, et maailma suurim majandus on kehvemas olukorras, kui varem arvati. Euroopa Keskpanga baasintress on endiselt 4,75, mis tähendab, et esmakordselt Euroopa ühisraha ajaloos on euro baasintress dollari omast kõrgem.

Paljud analüütikud arvavad, et Fed on paanikas. Nädala pärast avaldatav USA esimese kvartali majanduskasv on tõenäoliselt 1 protsent, võrreldes 4,8 protsendiga eelmise aasta samal ajal. Järjest enam tekivad kahtlused, et maailma suurima majanduse kümme aastat kestnud majanduskasv on saanud või saamas otsa.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:24
    Otsi:

    Ava täpsem otsing