USA konsultatisoonifirma: Eesti devalveerib aasta pärast krooni

24. aprill 2001, 00:00

Ameerika Ühendriikides tegutsev konsultatsiooni- ja uuringufirma PlanEcon ennustab märtsis ilmunud endiste NSV Liidu vabariikide ülevaates, et Eesti devalveerib krooni 1997. aasta lõpuks. PlanEcon märgib ülevaates, et väliskaubanduse defitsiidi mõjul tekib Eestis tugev surve krooni devalveerimiseks. ?Tõenäosus, et kroon devalveeritakse aasta jooksul, on äärmiselt väike,? kommenteeris PlanEconi väidet peaministri majandusnõunik Hardo Pajula.

Hetkeseis: jutud krooni devalveerimisest on soikunud, kuid alates krooni käibelelaskmisest 1992 on kroonile ohtu kuulutatud mitmel korral. Seda on teinud peamiselt Skandinaavia eksperdid ? Svenska Handelsbankeni asepresident Bo Kragh, Soome majandusekspert Tauno Tiusanen, endine Rootsi keskpanga president Bengt Dennis.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing