Tõnis Arnover • 25. aprill 2001 kell 9:04

Prantsusmaa: 5aastane staa? kohustab tööandjat maksma vallandatule aastapalga

Prantsusmaa valitsus teatas abinõudest, mida ta kavatseb rakendada, et muuta firmadel töötajate vallandamine nii raskemaks kui ka kulukamaks. Prantsusmaa sotsialistliku valitsuse ja ametiühingute meele on teinud eriti mõruks see, et firmad teatavad üha suurematest kasumistest, kuid samal ajal jätkavad töötajate lahtilaskmist.

Töötajatel peab olema võimalus vastukaaluks tööandjate otsustele, ütles Prantsuse tööminister Elisabeth Guigou Helsingin Sanomates. Valitsuse otsuse kohaselt peavad firmad tulevikus maksma viis aastat firmas töötanud inimesele vallandamise korral aastapalga. Lisaks kohustatakse kasumis firmasid osalema programmis, mis tagab töötutele ümberõppe või uue töökoha. Prantsuse tööandjad nimetas valitsuse soovitusi aegunuks.

Prantsuse rahandusministri Laurent Fabiuse arvates peaks ka Euroopa Liit rakendama analoogseid abinõusid massiliste vallandamiste vältimiseks.

Hetkel kuum