Koit Uus nõuab Fortumi Läänemaa elektrivõrgu riigistamist

26. aprill 2001, 15:49

Läänemaalt pärit Tallinna Sadama nõukogu esimees Koit Uus nõuab Läänemaa elektrivõrgu riigistamist, et tagada elanikele elektri ostmisel teistega võrdsed tingimused, kirjutab ajaleht Lääne Elu.

'Mitte mingil tingimusel ei tohi elektri hind niigi vaese Läänemaa ettevõtetel ja elanikel olla kõrgem kui mujal Eestis,' ütles Uus. 'Nõuan elektrivõrgu läbimõtlematu erastamise tagasipööramist. Kui Eesti Energia ostaks elektrivõrgu tagasi, oleks see üks võimalike lahendusi,' lisas ta.

Uusi eestvedamisel ühinesid ligi 40 Läänemaa ärimeest ja kõik vallavanemad pöördumisega Lääne maavanema Jaanus Saha poole, et viimane takistaks koos majandusministeeriumi ja valitsusega Läänemaal kallima elektrihinna kehtestamist, kui on mujal Eestis.

'Peame lubamatuks, et Eesti energiapoliitika muutumise eest peavad maksma Läänemaa elanikud ja ettevõtjad,' seisab pöördumises.

1998 erastas Soome riiklik energiakontsern Fortum Läänemaa Elektrivõrgu. Toona kavatses riik müüa ka teised Eesti Energia elektrivõrgud. Pärast Läänemaa Elektrivõrgu erastamist muutis riik oma energiapoliitikat ega ole rohkem jaotusvõrke erastanud.

Fortum Läänemaa turundusjuht Kaarel Lehtsalu möönis, et Fortum soovis osta Eestis teisigi elektrivõrke. ?Riik muutis oma seisukohta ja meie esialgne äriplaan on muutunud leebelt öeldes kasutuks,' ütles Lehtsalu.

Lääne maavanem Jaanus Sahk ütles, et kavatseb kõigi vahenditega saavutada tehtud otsuste muutmist.

Haapsalu volikogu ja riigikogu majanduskomisjoni esimees Andres Lipstok ütles, et Fortumilt Läänemaa elektrivõrgu tagasiostmise mõtet on mitteametlikult arutanud ka Eesti Energia.

1. oktoobrist maksab elekter Läänemaal ja Viimsi vallas rohkem kui mujal Eestis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing