Mõis peab partneritele selgitama sadama lepinguid

ÄP 30. aprill 2001, 00:00

Reformierakonna fraktsiooni esimehe Maret Maripuu sõnul seondub arupärimine president Lennart Meri murega, kes saatis üleeile prokuratuurile ja riigikontrollile märgukirja, et uurida linnapea Mõisa ja Lennusadama ebaseadusliku valdaja vahel sõlmitud lepinguid ning tagada sadamas riigi huvide kaitse.

Reformierakondlasest volikogu esimehe Rein Voogi sõnul sõltub linnapea vastusest, mida Reformierakond edasi teeb.

Samas lükkas Voog ümber Postimehe väite, nagu valmistaks Reformierakond ette avaldust, mille põhipunktis nõutakse Mõisa lahkumist linnapea kohalt. ?Reformierakond ei arutanud seda tänasel juhatuse koosolekul ja pole seda ka kunagi varem arutanud,? kinnitas Voog.

Reformierakonna Tallinna piirkonna esimehe Urmas Paeti sõnul oli juhatuse liikmete mureks eelkõige see, et koalitsioonil oleks volikogus rohkem hääli kui 32. ?Mäletatavasti viimasel viiel istungil pole 33 häält ehk enamust olnud,? viitas Paet.

Isamaaliidu Tallinna piirkonna esimees ja abilinnapea Liisa Pakosta pidas normaalseks, et linnapea saab arupärimise koalitsioonipartnerilt. ?Kuna volikogus pole erinevalt riigikogust infotunde, kasutatakse paljudel juhtudel arupärimist infotunni mõttes,? märkis Pakosta, kellele endalegi on koalitsioonipartnerid arupärimisi esitanud.

Pakosta ei näe enda sõnul praegu ühtegi sisulist takistust, miks Reformierakond ja Isamaaliit ei võiks selles koalitsioonis rahulikult edasi töötada. ?Pärast tüli lepitakse ja minnakse tugevamana koos edasi. Teine võimalus on pärast tüli lahku minna, aga seda ei paista,? kinnitas Pakosta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing