Viisnurk lõi positiivse pretsedendi

Tõnis Oja 30. aprill 2001, 00:00

Veebruari alguses tegi Äripäev ülevaate Eesti börsiettevõtete kodulehtede kohta. Kahjuks olime sunnitud tõdema, et investorisõbralikkusega need ei hiilga.

Mõni aeg tagasi aga üllatas investorisõbralikkusega Viisnurk, kes on avanud spetsiaalselt investoritele mõeldud veebilehekülje, luues sellega omamoodi pretsedendi.

Tallinna börsi senine viieaastane ajalugu on näidanud, et börsiettevõtteid väikeinvestorid eriti ei huvita. Informatsiooni ettevõtte majandusnäitajate kohta tuleb teinekord lausa välja kiskuda. Väga hea näitega investorivaenulikust suhtumisest esines reedel Hansapank, kes algselt avaldas oma esimese kvartali majandustulemused vaid eurodes. Hansapank võib ju põhjendada taolist käitumist ükskõik kui suure paatosega, aga inimesele, kes euro kurssi peast ei tea, ei ütle Euroopa ühisrahas avaldatud andmed suurt midagi.

Praegu, kus Eestis on aktiivseid investoreid alla tuhande, võib investoritele mõeldud veebilehekülje tegemine tunduda mõttetu aja ja raha raiskamisena. Pikemas perspektiivis toob see aga kindlasti kuhjaga tagasi. Väikeses riigis on väikeaktsionäride hulk piiratud, ning mida aeg edasi, seda rohkem hakkavad konkurentsi pakkuma ka välisbörside ettevõtted. Viisnurk on arvatavasti mõistnud, et juba praegu võistleb ta potentsiaalsete aktsionäride pärast Nokia ja teiste rahvusvaheliste korporatsioonidega. Eesti ettevõtete ainus eelis on tema parem tuntus kohalike potentsiaalsete investorite hulgas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing