Vaatemäng kitarride ja politseiga

04. mai 2001, 00:00

ühes vaatuses, 1 tund ja 15 minutit Info ja piletite tellimine: 645 0959 ja 630 7272 või vat@vatteater.ee

Austraaliast kaasa toodud näidendi uuslavastus ?Kivid? VAT Teatri esituses haarab kaasa õige mitmel moel: kõigepealt pani vaatama ja nautima näitlejaid.

Tõnu Oja koos Tanel Saare ja Mart Sooga moodustavad veenva, vaheldumisi lugu ja tükki vedava trio, kus tihe ansamblimäng vahetub soolodega, inimhääl kitarrihelidega. Tund, mis kolmele noorele mehele laval on antud, kasutatakse maksimaalselt ära ? tegelased liiguvad nii füüsiliselt kui vaimselt ajas ja ruumis, vahetavad rolle, mõtlevad, improviseerivad, markeerivad. Mängivad ja mõjuvad.

Seejärel haarab vaataja kaasa lugu ise, selle kulg ja kulminatsioonid ? paar tegusat õhtutundi kahe tavalise, ehkki mitte-just-paipoisi elust.

Ning lõpuks sunnitakse Sind kohe ja kohapeal otsustama: süüdi või mitte süüdi. Kohut mõistma poiste üle, kes võisid olla kunagi Sa ise, võib olla Su vend, Su poeg, Su sõber, Su kaaslane.

Muidugi ei otsusta Sina ? tegelikult on otsus näidendisse sisse kirjutatud. Kuid saalis istudes Sa seda ei tea ja nagu esimesed etendused on näidanud ? parem ongi, seda adekvaatsemalt ja ehedamalt Sa reageerid.

Tegelikult lahkusin ma teatrist läbi raputatult, süüme- ja muremõtetega ? ühelt poolt mõistes kohut oma langetatud otsuse pärast, teiselt poolt aga tajudes nähtud loo mõtlema panevat ja parandamatult fataalset positiivset (?) lõppu.

Tund ja veerand teatrisaalis ei ole teab-mis-pikk-aeg. Jõuad istuda ja ei jõua tüdida. Jõuad ehk ka oma poja või kaaslase pilgu tabada ning tajuda, kui tore, et see kõik on vaid teater ja et meil on tegelikult kõik hästi. Ning ehk siiski küsida: mis Sul õigupoolest täna õhtul plaanis on...

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:09
    Otsi:

    Ava täpsem otsing