Euroopa majandusel pole midagi hõisata

Tõnis Oja 08. mai 2001, 00:00

Üldine majanduskasvu aeglustumine on tasapisi liikumas Euroopa suunas. Eile avaldatud rapordi kohaselt langesid Saksamaa tööstustoodangu tellimused märtsis 4,4 protsenti (võrreldes veebruariga), mis on viimase 10 aasta suurim langus. Kahanesid nii sise- kui ka välistellimused. Tundub, et sel aastal on Saksamaa aeglaseima majanduskasvuga Euroopa rahaliidu liikmesriik, sest maailma suuruselt teine majandus on võrreldes teistega muule maailmale rohkem avatud.

Möödunud nädalal avaldatud märtsikuu äriusaldusindeks langes eurotsoonis neljandat kuud järjest. Prantsusmaal on indeks aga langenud poole aasta madalaimale tasemele.

Euroopa Keskpangal ei ole erilisi võimalusi majandust elavdada. Inflatsioon on kõrge. Tootjahinnaindeks kerkis 4,1 protsendini, tarbijahinnaindeks 2,6 protsendini. Viimane on olnud ülalpool 2 protsendi taset juba 10 kuud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing