Briti nael järgib euro kursilangust

Tõnis Oja 10. mai 2001, 00:00

Suurbritannia naelsterling langes eile dollari suhtes viie nädala madalaimale tasemele, sest investorid usuvad, et nael järgib euro kursi liikumist.

Kuigi naela fundamentaalnäitajad peaksid olema soodsamad kui dollaril, järgib nael eurot, sest mõlemaid kaubeldakse tavaliselt dollari vastu koos. Suurbritannia majandus on eurotsooniga väga tihedalt seotud. Peaaegu 60 protsenti saareriigi ekspordist läheb rahaliidu liikmesriikidesse. Mõned analüütikud spekuleerisid, et Inglise Pank võib homme ootamatult langetada baasintressi 50 baaspunkti võrra, mis tekitas turgudel mõningast ebakindlust. See vähendaks naela ja dollari intresside erinevust 0,50 protsendini. USA Föderaalreserv on sel aastal alandanud baasintressi juba kahe protsendipunkti võrra 4,5 protsendini. Usutakse, et USA keskpank teeb seda juba järgmisel Vabaturu Komitee istungil, mis toimub järgmisel nädalal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:28

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing