Norma jätkab ülespoole ronimist

Raivo Sormunen 10. mai 2001, 00:00

Kas viga oli suvises ilmas või milleski muus, aga kauplemine ei tahtnud Tallinna börsil eile kuidagi käima minna. Märgatavalt paremaks läks aga olukord päeva lõpupoole. Kauplemine aktiivistus ja suuremahuliste tehingute tulemusena upitati börsikäive pea 14 mln krooni jooneni.

Kuigi eile oli seoses aktsionäride koosolekuga kauplemine Norma aktsiatega poolteist tundi suletud, suutis aktsia 2,3 mln kroonise käibe juures tõusta 53,80 kroonini ehk kõrgeima tasemeni pärast 1998. aasta maid.

Peamine Norma aktsiat toetav tegur peaks olema suured dividendid, millest saavad osa investorid, kes enne järgmist neljapäeva endale firma aktsiaid ostavad. Samuti võib investorid positiivselt mõjutada see, et aktsia peale on tehtud maikuusse palju ostuoptsioone.

Hommikul mornilt alustanud Eesti Telekomi aktsia tõusis päeva lõpuks 1,3%, 78 kroonini. Võib-olla ka suurte dividendi pärast, sest kiiresti langevate Euroopa telekomisektori aktsiate taustal suutis aktsia välisturgude liikumisi eirata.

Passiivselt kaubeldud Hansapanga aktsia hinnanoteeringud liikusid päeva lõpus tänu suurtele plokktehingutele plussi. Aktsia tõusis 0,2%, 142 kroonini.

Üleeile pärast turu sulgemist oma esimese kvartali tulemused avaldanud Merko Ehituse aktsiasse suhtuti eile hästi. Käibekasvu pidurdamise kõrval oma kasumirentaablust kergitanud Eesti suurima ehitusfirma aktsia liikus päevaga 1,2% plussi, sulgudes 41 kroonil.

Üleeile allaliikumise hoo sisse saanud erastamisväärtpaberisse ei suhtutud eilegi hästi. Päevaga 6,25%ne langus viis EVP hinna 55,5 sendini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:28

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing