Hansas kasumivõtt, Norma tugev

Raivo Sormunen 15. mai 2001, 00:00

Pärast reedest kiiret tõusu tõmmati eile börsil hinge ning hinnad püsisid enam-vähem stabiilsed. Kuigi investorite aktiivsus eelmiste päevadega võrreldes rauges, ei takistanud see päeva lõpuks siiski kätte võitmast küllalt korralikku 15,5 mln kroonist päevakäivet.

Investorite huviorbiidis oli eile taas Hansapanga aktsia, mis 48 tehingu käigus vastas eelmise nädalalõpu tugevale rallile kerge kasumivõtmisega, odavnedes 0,5% 147,50 kroonini. Juhtkonna korralik firmatutvustus eelmisel nädalal Londonis toimunud roadshow?l ja head fundamentaalnäitajad annavad maaklerite sõnul põhjust loota, et huvi aktsia vastu püsib ka järgnevatel nädalatel.

Hea päev oli eile jällegi ohutusrihmade tootja Norma aktsial, mis tugevast ostuhuvist kandununa kallines 0,9%, peatudes uuel, viimase kolme aasta rekordkõrgusel 55,30 kroonil. Norma aktsial on lootust tugevneda veel kuni ülehomseni, mil suletakse investorite nimekiri, kellel on õigus ettevõtte dividendidele.

Erastamisväärtpaberi jaoks möödunud reedel lõppenud vilets nädal asendus eile kerge päiksepaistega. Väärtpaberi ostu- ja hinnanoteeringute vahe tõmbus 2 sendini ning erastamisväärtpaber sulgus 53 sendil ehk 5,8% reedesest sulgemishinnast kõrgemal.

Üle pika aja huvituti eile kommivabriku Kalev aktsiatest, mis üle 80 000 kroonise käibe juures sulgus 16,40 kroonil ehk ligi 8% eelmisest sulgemistasemest kõrgemal. Kuigi aktsia hinnanoteeringud päeva jooksul ei muutunud, näitasid firma eile avaldatud I kvartali majandustulemused, et Kalev on muutumas rentaablimaks ja investori jaoks vähem riskantsemaks ettevõtteks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing