Euro kurss kerkis pool protsenti

Tõnis Oja 18. mai 2001, 00:00

Pärast USA keskpanga otsust alandada baasintressi 0,50 protsendipunkti võrra 4,0 protsendini kukkus dollari kurss eile hommikul pool protsenti 0,8866 EUR/USD ehk 17,65 kroonini. Keskpanga otsus langetas dollari üleöölaenu intressid euro omadest madalamaks.

Dollar ei suutnud Fedi otsusest kasu lõigata, sest keskpanga avaldus ei olnud majanduse väljavaadete kohta nii optimistlik, kui varem loodeti, teatas uudisteagentuur Reuters. Keskpangalt oodati küll taolist otsust, kuid turud olid avalduse suhtes pessimistlikud.

Euro tugevnemine võib olla ajaliselt piiratud, sest inflatsioon eurotsoonis kerkis möödunud kuul ühisraha ajaloo kõrgeimale tasemele 2,9 protsendini. Seega on inflatsioon ületanud Euroopa Keskpanga poolt kehtestatud miinimumtaset juba 11 kuud. Siit tekib aga küsimus, miks Keskpank ikkagi langetas möödunud nädalal repomäära.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing