Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Kaks huvitavat Austraalia veini
Wolf Blass Chardonnay 1999 South Australia ? selle sädeleva kollakaskuldse värvusega veini marjad on korjatud McLareni ja Barossa oru nõlvadelt, mis jäävad kuuma ja jahedama kliima ala piirimaile. Aroomis domineerib magus karamelli, virsiku ja vanilje lõhna kombinatsioon, millele lisandub võisus, õli ja roheline melon. Maitses tunda tugevat vürtsi, tammevaniljet, mis lähevad üle pikaks vürtsiseks järelmaitseks. Modernne, keskmise täidlusega Austraalia Chardonnay, nagu seda nõutakse laias maailmas. Serveerida 10?12 kraadi juures, sobib punase kala, suitsukala, kanaliha ning ahjus küpsetatud sealiha kõrvale. Poehind 135 kr.
Wolf Blass Cabernet Sauvignon 1999 ?Yellow Label? South Australia ? sügava sinakaspunase värvusega. Tuhm veiniring näitab, et küpsemispotentsiaali on veel mõned aastad. Aroomis tunda rohelist pipart, seedrit, punast sõstart, millele lisandub punase-mustasõstra ja vaarikakeedise komponent. Veidi aja pärast lisandub veidi vaniljet, mündilehte, lagritsat, ploomi. Huvitav vein, mida tuleks enne serveerimist õhutada, st kallata karahvini, et aroomibukett pääseks hästi mõjule. Maitses valitseb vürtsikus, alkohol, mahlasus.
Mõnus joogivein, mida peaks serveerima suurest bordeaux? veiniklaasist. Serveerida veidi jahutatult 16 kraadi juures pooltoore mahlase grillitud liha, tugevate pastaroogade, aga samuti metslinnuprae juurde. Poehind 148 kr.
Autor: Rein Kasela