• Jaga lugu:

  Leedu on Eesti ettevõtete tulumaksustamisel kahevahel

  Eesti Leedu saatkonna majandusesindaja Leena Prozese sõnul on ka Leedu ajakirjanduses nimetatud Eesti ettevõtetele kehtivat tulumaksuvabastust diskrimineerivaks, kuid konkreetset riigi otsust seni ei plaanita.

  ?Prognoosida Leedu valitsuse käitumist siiski ei saa, sest vaidlusi ja ümberotsustamisi on Leedus rohkem kui Eestis,? märkis Prozes.
  Prozes ütles, et ajakirjanduses on süüdistatud, et Eesti maksuseaduse muudatused, millega ei võeta ettevõtetelt tulumaksu muidu kui ainult väljamakstavatelt dividendidelt, on oluliselt midagi muud, kui oli kokku lepitud riikidevahelise topeltmaksustamise vältimise lepinguga.
  ?Viimasel ajal on Leedu ajakirjandus selles suhtes siiski vaiksem,? ütles Prozes. ?Oleme andnud ametkondadele selgitusi, et Eesti maksuseaduse muudatus ei ole põhimõtteline maksusüsteemi muudatus.?
  Läti rahandusministeerium otsustas peatada 1. juunist Läti-Eesti topeltmaksustamisest hoidumise lepingu rakendamise Eesti firmade suhtes. Ministeerium põhjendas otsust vajadusega kindlustada ettevõtte tulumaksu kogumine võrdsetel alustel.
  Seega peavad Lätis tegutsevad Eesti ettevõtted tasuma alates 1. juunist makse Läti seaduste kohaselt ehk kasumilt 25%. Esialgse Läti-poolse selgituse kohaselt saavad siiski praeguseni Lätis registreeritud Eesti ettevõtted senise maksutamisega jätkata selle aasta lõpuni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Personalijuht: ainult kaugtöö toob negatiivsed tagajärjed
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
Börs: S&P 500 jõudis uue rekordini
Standard & Poor’s 500 indeks lõpetas teisipäeva uue rekordiga, head minekut näitasid tervishoiusektor ning Apple, vahendab Reuters.
Standard & Poor’s 500 indeks lõpetas teisipäeva uue rekordiga, head minekut näitasid tervishoiusektor ning Apple, vahendab Reuters.
Rootsist ähvardab tsemendikriis
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Kantsler Priskel tuleb ametist lahkuda
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.