Rattamüügi hiilgeajad on Eestis juba möödas

04. juuni 2001, 08:06

Jalgrataste müügi hiilgeajad Eestis on läbi, sest inimesed, kes jaksavad mõne tuhande kroonist väljaminekut teha, on ratta endale juba soetanud. Samas ei mõtle eestlane aga sellele, milleks tal ratast vaja on, ning ostab peamiselt maastikurattaid, kirjutab Postimees.

Eesti ühe suurema rattapoe Rademar juhatuse liikme Margus Juksari kinnitusel on Eestis jätkuvalt populaarseimad maastikurattad, kuigi tegelikult oleks enamikul inimestel vaja kas linna- või universaalratast.

Juksari kinnitusel on linnarataste osakaal viimasel ajal siiski tõusma hakanud, sest inimesed oskavad üha enam praktiliselt mõelda. Järjest populaarsemaks on muutunud ka universaalrattad, millega saab mugavalt sõita nii metsas kui ka linnatänavail.

Hinnaklassilt ostetakse kõige enam aga 3000-6000krooniseid rattaid ning selle eest saab Juksari sõnul juba päris korraliku sõiduriista.

Viimase aasta trendiks peab ta ka seda, et inimesed hakkavad endale rataste juurde järjest enam lisavarustust ostma, millega tahetakse parandada oma turvalisust.

Eesti suurima rattamüüja Hawaii Ekspressi turundusjuhi Priit Salumäe sõnul on neil rattamüük paari protsendi võrra siiski tõusnud. ?Eks põhiline hooaeg oli muidugi paari aasta eest,? rääkis Salumäe.

Kui palju Eestis aastas jalgrattaid ostetakse, ei osanud kumbki firma hinnata. Tollistatistika järgi tuuakse aastas Eestisse umbes 50 000 jalgratast.

Rademar müüb kuus keskmiselt 1300-1500 ratast. Rattapoode tegutseb Eestis saja ringis, kuid selles vallas tegutsejad loodavad, et peagi jääb neid vähemaks, sest loodetud suuri kasumeid nii suur hulk ei too.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing