Ühe pere veinid

Rein Kasela 08. juuni 2001, 00:00

 • Rosemount Estate Sauvignon Blanc 2000 South Eastern ? Austraalia tuntuima veiniperekonna Sauvignon Blanc viinamarjad on korjatud Adelaide?i-lähedastelt küngastelt. Kahvatu õlgkollane värvus. Aroomis tunda rohusust, rohelist karusmarja ning omapärast toore puidu lõhna. Lisandub veel vaigu ning spargli nüanss. Värske klaar vein. Maitses mõjub teravalt karusmarjane, rohune hape. Järelmaitses annab tunda tsitrusviljade mõju. Suurepärane suvine aperitiivvein, mis sobib mereandide, valges kastmes kala ning kergelt marinaadiga pintseldatud grillkanaga. Serveerida 8?10 kraadi juures. Poehind 185 krooni.

 • Rosemount Estate Shiraz Cabernet 2000 South Eastern ? Sinakaspunase värvusega. Keskmise täidlusega noor vein. Aroomis võimutseb mustasõstrakeedis, münt. Veidi on tunda ka rohelist pipart, lagritsat. Arenedes lisandub veel musta ploomi ning veidi punast kirssi. Tunda ka animaalsust. Maitselt mahlakas, ploomine, vürtsikas-tuline, kerge alkoholi mõjuga. Ka seda veini soovitaks õhutada, valades karahvini, et kogu aroomibukett paremini mõjule pääseks, ning serveerida suurest bordooklaasist. Kõige paremini maitseb grill-liha ning aasiapäraste toitudega, serveerituna 16?18 kraadi juures. Poehind 170 krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

  Vaata kogu kava
  Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
  25. November 2011, 09:09
  Otsi:

  Ava täpsem otsing