Välisinvestorid reinvesteerisid Eestisse kolme kuuga miljard krooni

18. juuni 2001, 14:08

Tänavuse esimese kvartali rekordilistest 3,265 miljardi krooni suurustest oseinvesteeringutest oli umbes miljard krooni välisinvestorite reinvesteeringud kohalikku ettevõtlusesse, kinnitas Eesti Pank.

Eesti Panga infoosakonna juhataja Kaja Kell ütles, et 3,265 miljardist kroonist moodustas 1,5 miljardit krooni investeeringud aktsiakapitali, millest omakorda üle miljardi krooni oli seotud infrastruktuuri ettevõtte erastamisega. Kõigi eelduste kohaselt oli tegu Tallinna Vesi müügiga inglastele.

Miljard krooni reinvesteerisid välismaised investorid ettevõtlusesse. 'See oli esimeses kvartalis tõepoolest suur hulk,' sõnas Kell.

Viimase, 0,7 miljardi kroonise osa moodustas otseinvesteeringutest välismaiste emafirmade laenud siinsetele tütarfirmadele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing