20 juuni 2001

Coca-Cola töötajad töötavad kõvas müras kõrvaklappideta

Kuigi Coca-Cola Eesti tehases on väljas sildid, mille kohaselt tehase töötajad peaksid tugeva müra tõttu kandma kõrvaklappe, ei kandnud kaitsevahendeid täna keegi.

Tööinspektsiooni peaspetsialisti Ants Vurma sõnul peavad töölised kandma kõrvaklappe, kui müra on üle 85 detsibelli. 'See on ikka juba nii kõva müra, et peab karjuma kui tahad, et teine sind kuuleks,' ütles Vurma. 'Kui müra töökeskkonnas on nii tugev või tugevam, tekib püsiv kuulmiskahjustus, töötjal diagnoositakse kutsehaigus ning tööandja peab hakkama hüvitist maksma.'

Vurma sõnul peab tööandja kontrollima, et töötajad kannaksid kõrvaklappe. 'Kui aga töötajad ei kanna neid, siis pole tööandja tasemel,' ütles ta. 'Tööandja peab sätestama ka karistused töötajatele, kui nad ei kanna kõrvaklappe.'

Hetkel kuum