Tulevane president ei pakkunud huvi

Kaarel Aluoja 26. juuni 2001, 00:00

Arvata võib, et Eesti Vabariigi tulevase presidendi panevad paika valijamehed, kes on kas kohalike linnade ja valdade volikogude esimehed, kuid sama hästi võib olla hääletaja ka iga teine volikogu liige.

Järvamaa Omavalitsuste Liidus kääris juba mõnda aega mõte tutvustada Lennart Meri ametikohta ihkavaid kandidaate siinse maakonna võimalikele valijameestele.

Järvamaa Omavalitsuste Liidu tegevdirektori Tiina Oraste ütlust mööda oli eelnevalt nii poolt- kui vastuhääli. ?Mõni arvas küll, et lehed ju kodus käivad ja teles neist ka aina kõneldakse, milleks siis veel eraldi kokku saada,? pajatas ta.

Sellegi poolest ettevõtmine toimus ja seitsmest võimalikust neli ? Arnold Rüütel, Peeter Kreitzberg, Andres Tarand ja Peeter Tulviste seisid möödunud teisipäeval Paide kultuurikeskuses, valmis vastama kõikvõimalikele pärimistele. Enne veel vandusid, üks käsi piiblil, teine põhiseadusel, et pole kunagi võõrriigi heaks nuhkinud.

Paraku tuli kultuurikeskusse Järvamaa 16 omavalitsusest kandidaate kuulama vaid neli volikogu esimeest, paar volinikku, kolm vallavanemat ja paarkümmend pensioniealist poliitikahuvilist.

Mis oli võimalike valijameeste vähese huvi põhjus? Kas ollakse enda iidolis niigi kindel; või ei võimalda erakond nagunii iseseisvat mõtlemist; või siis leiti midagi tähtsamat teha, kui seda on tulevase presidendi proovilepanek.

Ka Oraste ütles, et üritus kukkus tegelikult läbi. ?Kokkusaamine, mis oli mõeldud eeskätt volikogude liikmetele, et küsimusi esitada ja presidendikandidaatidega silmast silma suhelda, kujunes Paide pensionäride kohtumisõhtuks,? märkis ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:40
    Otsi:

    Ava täpsem otsing