Eesti SKP kasv jätkub

02. juuli 2001, 00:00

Esialgsetel andmetel oli 2001. aasta I kvartalis sisemajanduse koguprodukt (SKP) jooksevhindades 21,5 miljardit krooni ja 1995. aasta püsivhindades 12,7 miljardit krooni ehk 5,8% suurem kui 2000. aasta I kvartalis.

___________________________________________

Tegevusalati kasvas lisandväärtus püsivhindades 2000. aasta I kvartaliga võrreldes kõige enam töötlevas tööstuses (12,5%) ja finantsvahenduses (8,4%), järgnesid ehitus (7,0%), kinnisvara-, üürimis- ja äriteenindus (6,5%) ning veondus, laondus ja side (6,2%). Lisandväärtus kahanes ainult kahel tegevusalal ? energeetika, gaasi- ja veevarustus (6,0%) ning tervishoid ja sotsiaaltöö (3,7%).

___________________________________________

SKP kasvu mõjutasid kõige enam töötlev tööstus, veondus, laondus ja side, hulgi- ja jaemüük ning kinnisvara-, üürimis- ja äriteenindus. Kokku oli nimetatud nelja tegevusala lisandväärtuse osatähtsus lisandväärtuse summas 61,3%.

___________________________________________

Püsivhindades arvutatud SKPs kasvasid kodumajapidamisi teenindavate kasumitaotluseta institutsioonide lõpptarbimiskulutused (6,7%), eratarbimiskulutused (3,7%) ja kapitali kogumahutus põhivarasse (0,9%). Vähenesid valitsemissektori lõpptarbimiskulutused (2,9%).

___________________________________________

Eksport ja import kasvasid võrdselt (16,3%). Teenuste import vähenes 6,1%, aga see ei avaldanud oma väikese osatähtsuse tõttu (16,6% impordist) koguimpordi kasvule olulist mõju. Sisemajanduse nõudluse kasv püsivhindades (7,9%) ületas SKP kasvu.

___________________________________________

Püsivhindades arvutatud sesoonselt korrigeeritud SKP kasvas 2001. aasta I kvartalis võrreldes 2000. aasta IV kvartaliga 1,5%.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:41
    Otsi:

    Ava täpsem otsing