Tiiu Värbu • 11 juuli 2001

Euroopa Komisjon toetab Pääsküla prügila sulgemist

Rahandusminister Siim Kallas allkirjastas täna ISPA rahastamiskokkuleppe projekti, millega finantseeritakse Pääskula prügila sulgemist. Projekti eesmärgiks on koguda kokku ning töödelda prügilas tekkinud metaani gaas ja reostatud leotis ning taastada reostatud territoorium.

Käesoleva rahastamiskokkuleppega toetab Euroopa Komisjon Pääsküla Prügila sulgemist 75% ulatuses 8,295 miljoni euro ehk 129,79 miljoni Eesti krooniga. Tallinna linn on asunud korraldama antud projekti kaasfinantseerimist 25% ulatuses, moodustades vastava reservfondi AS Tallinna Jäätmekeskus eelarvest. Tallinna linn kaasfinantseerib projekti 2,765 miljoni euro ehk 43,3 miljoni Eesti krooni ulatuses.

Pääsküla Prügila rajati Tallinna ja Saku linnavalitsustele kuuluval territooriumil 1972. a. Sellest ajast saadik on prügila olnud Tallinna ja pealinna ümbruse peadeposiit linna- ning tööstusjäätmetele. Prügila hõlmab 26 hektari suurust territooriumit kogumahutavusega 4,5 miljonit3 sisaldades 3,6 miljonit tonni jäätmeid (bioloogilised jäätmed - 41%, paber - 23%, plastmass - 20%).

Pääsküla Prügilat asendava Jõelähtme prügila ehitamise projekt allkirjastati 22. veebruaril 2001. aastal. Projekti kogumaksumus on 6,1 miljonit eurot ehk 95,4 miljonit Eesti krooni.

Hetkel kuum