Kohvi hind on langenud vaid börsil

Viktoria Korpan 16. juuli 2001, 00:00

Arabica kohvi juulilepingute hind langes neljapäeval New Yorgi kohvi-, suhkru- ja kakaobörsil 52,10 USA sendini nael (9,5 krooni 454 grammi), mis on selle madalaim hind alates 1993. aasta aprillist.

?Kohvitootjad müüvad kohvi aktiivselt, sest kardetakse Brasiilia valuuta devalveerimist. Hinnalangust toetab ka ilmaprognoos Brasiilia peamistes kohvikasvatuspiirkondades,? ütles Äripäeva analüütik Tõnis Oja.

Kohvitootja Paulig langetas Eestis kohvi väljamüügihinda 1. juunil 5?10% ja see peaks kajastuma kaupluste müügihindades, ütles Paulig Baltiku müügidirektor Tambet Hook. ?Odavam kohv ei jõua seetõttu kohe kaupluselettidele, et kaupmehed tahavad enne varasema partii eest ära müüa,? lisas Hook. Näiteks Presidendi kohvi 500gr pakk võiks kauplustes maksta 40 krooni ringis. Praegu ulatub selle hind 39 kroonist kaubakeskustes 45 kroonini väiksemates poodides.

Meira kohvi hind ei ole viimasel ajal langenud, hind püsib stabiilselt madal juba maist alates, ütles kohvitootja Meira Eesti esindaja Tiit Trolla. ?Kohvi madal hind maailmaturul võib mõjutada meie hinda kolme kuu pärast, kui sõlmitakse uued lepingud,? sõnas Trolla.

ASi A-Selver ostudirektor Anu Kudeviita ütles, et Selverites müügil oleva kohvi jaehinnad ei muutu siis, kui kohvi hulgihind langeb vaid paar protsenti. ?Päris kogu hinnalanguse protsenti lõppkliendile ei annaks,? sõnas Kudeviita.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing