Vene maffia kinnitab Lätis jõuliselt kanda

17. juuli 2001, 09:25

Eesti Päevaleht kirjutab, et Lätis tegutseb viis organiseeritud kuritegelikku rühmitust, mis tegelevad tihedas koostöös oma Venemaa ametivendadega autovarguste, prostitutsiooni, rahapesu ja narkokaubandusega, ütles kriminaalpolitsei asejuht Vilins Kipens ajakirjanikele.

Nädala eest avaldatud Läti statistika keskbüroo andmete järgi on Lätis käesoleva aasta esimese viie kuu jooksul registreeritud vähem kuritegusid kui Eestis ja Leedus.

Võrdlused eelmise aasta sama perioodiga annavad Lätile samuti põhjust kiidulauluks naabrite ees - kuritegevuse vaid 3,4-protsendiline kasvutempo Lätis on olnud Balti riikidest kõige madalam, võrreldes 5,8 protsendiga Leedus ja 16,7 protsendiga Eestis.

Päev enne statistika avaldamist ilmus aga ajalehes Latvijas Vstnesis intervjuu kohaliku kriminaalpolitsei ülema asetäitja Vilins Kipensiga, kelle sõnul tegutseb riigis mitu Venemaa organiseeritud kriminaalringkondadega seotud rühmitust, mille tegevuse aktiviseerumist kõrge politseiametnik juba lähikuudel prognoosib.

Kipensi hinnangul on Lätis kanda kinnitanud kriminaalsete rühmituste peamisteks tegevusaladeks autovargused, prostitutsioon, rahapesu ja narkobisness.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing