Vene suurpankurid ühinevad enne pangandusreformi

17. juuli 2001, 13:40

Venemaa peaminister võttis eile vastu MDM-panga direktorite nõukogu juhi Aleksandr Mamuti, kellel olid kaasas ettepanekud pangandusreformi läbiviimiseks.

Ettepanekute põhisisu on riigipoolne toetus suurte erapankade arenguks. Vaevalt, et taoline idee on meelepärane Sberbank"ile või väiksematele kommertspankadele, kuid praegu on ühised huvid kokku viinud vene panganduse suurimad konkurendid. Nimelt kuuluvad koos Mamutiga samasse töögruppi Alfa-panga direktorite nõukogu esimees Mihhail Fridman ja St Peterburgi Promstroibank"i järelevalvenõukogu juht Vladimir Kogan.

Praeguse reformiplaani järgi jäävad 2 aasta pärast alles täislitsentsid vaid neile pankadele, kel on kapitali üle 100 mln dollari, teised peavad rahulduma piiratud litsentsidega. Praegu on nii suure kapitaliga panku Venemaal alla 20.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing