Arvutitööstust ootavad halvad ajad

Tõnis Oja 23. juuli 2001, 00:00

USA aktsiaturud lõpetasid neljapäeval positiivselt suures osas tänu Nokiale, kelle teise kvartali majandustulemused ei olnudki nii halvad, kui esialgu kardeti. Kauplemine oli väheaktiivne, eriti viimastel kauplemistundidel. Nagu ütles üks maakler uudisteagentuuri CNBC reporterile: ?Ma ei tea, mis (NYSE-l) toimus, kõik läksid koju.?

Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis 0,38 punkti 10610,00 punktini, peamiselt tehnoloogiasektori aktsiaid sisaldav Nasdaqi koondindeks aga 1,51 protsenti 2046,59 punktini.

Pärast kauplemise lõppu avaldasid oma kvartalitulemused tarkvarahiid Microsoft ja arvutitootja Gateway. Microsofti tulemused olid küllaltki head, aga Gateway kasum oli oodatust kehvem. Samas hoiatas Microsoft, et järgmised kvartalid võivad tulla kehvemad.

Tarkvarahiiu kommentaarid olid need, mis viisid möödunud nädala viimasel tööpäeval alla pea kõik Euroopa börsid ning mille tõttu alustasid pessimistlikult ka USA akstiaturud.

Nortel Networks, kelle 19,4 miljardi dollariline kvartalikahjum oli korporatsioonide ajaloos tõenäoliselt maailmarekord, liikus väikeses miinuses. Arvutivõrkude tootja Sun Microsystems sai esimese kvartalikahjumi alates 1989. aastast.

Helsingi börs lõpetas reedese päeva samuti miinuses eelkõige Nokia tõttu, kes pärast ühepäevast tõusu hakkas taas kukkuma. Nokiale kõige suuremat mõju avaldas Briti sideteenuste operaator Vodafone, kes teatas G3 juurutamise edasilükkamisest. Vodafone?i aktsia langes Londonis kolme aasta madalaimale.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:44
    Otsi:

    Ava täpsem otsing