Riigikontroll valis kallima arvutipakkumise

Viktoria Korpan 23. juuli 2001, 00:00

Riigikontroll soovis riigihanke korras osta 15 töökoha- ja 6 sülearvutit. Konkursil osalenud ASi Kungla Dialoog projektijuht Urmas Unt rääkis, et nende pakkumine oli kõige odavam ehk ligi 400 000 krooni.

Konkursi võitis aga Kungla Dialoogi sõsarfirma AS Microlink Astrodata, kes tegi üle 507 000 krooni suuruse pakkumise. Kokku osales riigihankel 15 firmat.

?Võitja vastu meil pole midagi, mul on ükskõik, kes võidab, aga kuna ei olnud tegemist erilise infotehnoloogilise lahenduse pakkumisega, vaid kõige tavalisemate töökohaarvutitega, ei ole õigustatud 25 protsenti kallima pakkumise kasuks otsustamine,? sõnas Unt.

?Hindamiskriteeriumideks oli 70 protsenti hind ja 30 protsenti muud näitajad. Väga koomiline oli hindamiskomisjoni punktide andmine pakkumise maksumusele, mis peaks väga kergelt mõõdetav olema,? märkis Unt.

?Microlinki pakkumine ei olnud sugugi pakutud hindade ülemisel piiril, vaid hinna poolest kuuendal kohal. Kuna nende pakkumine kvalifitseerus tehniliste näitajate poolest ülekaalukalt esimesele kohale, võitis kokkuvõttes tõesti Microlink,? ütles riigikontrolli avalike suhete teenistuse juhataja Kadri Mölder.

Riigihangete ameti peadirektor Ülo Sarv ütles, et ühtegi kaebust või protesti pole tema juhitavale ametile seoses riigikontrolli riigihankega esitatud.

Ühtlasi tegi riigikontroll ka riigihanke arvutimonitoride ostmiseks, mille võitis Eesti üks suuremaid arvutifirmasid AS Assert, kes osales ka töökohaarvutite riigihankes. ?See oli väike hange, alla 100 000 krooni, tarnime riigikontrollile 16 monitori,? ütles Asserti müügimees Raul Mändla.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:44
    Otsi:

    Ava täpsem otsing