Estiko üllatas tugeva poolaastaga

Peeter Koppel 25. juuli 2001, 00:00

Tallinna börsil valitsevad vastakad meeleolud. Maailmaturgude üldfoon mõjub ka Eesti investorite meeleoludele pärssivalt. Ühendriikide ettevõtete majandustulemustest mõjutavad turuosaliste meeleolu eelkõige oodatust kehvemad kvartalitulemused. Eesti aktsiaturul avaldatud kvartalitulemused näitavad kasvavaid kasumeid.

Teisipäeval üllatas vahetult pärast kohaliku aktsiaturu avanemist investoreid Estiko oma oodatust oluliselt paremate poolaastatulemustega. Estiko teenis poolaastal 340% enam kasumit kui mullu ehk 14,6 mln krooni. Sama perioodi käibekasv küündis 5,2 protsendini, käibeks kujunes 86,9 mln krooni. Lõviosa kasvust tuli ettevõttel kinnisvaraga seotud tegevusest, tootmistegevusest tulenenud kasumikasv jäi tagasihoidlikuks.

Estiko aktsia reageeris tugevatele numbritele kopsaka 13,5protsendilise tõusuga 9,25 kroonile. Aktsiaga kaubeldi 132 541 krooni ulatuses.

Pro Kapitali aktsiaga kauplemine on sel nädalal peatatud seoses börsipoolse Pro Kapitali tegevuse uurimisega. Eile pärastlõunal vastas Pro Kapital meedias esitatud süüdistustele Preatoniga seotud firmadelt kinnisvara kallilt ostmises, kuid aktsiaga kauplemist ei taasalustatud.

Hansapanga poolt omandatud Leedu Hoiupanga eilsel aktsionäride koosolekul otsustati suurendada ettevõtte aktsiakapitali 150 mln liti võrra. Sisuliselt paigutas Hansapank grupisiseselt kapitali ümber, suurendades omakapitali Leedu tütarpangas.

Hansapanga aktsiaga kauplemisele see uudis mõju ei avalda. Hansapanga aktsia käibeks kujunes 1,9 mln krooni, aktsia tõusis 0,33% 154 kroonile.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing