Eesti ostab prantslaste raha eest uue saatkonna

30. juuli 2001, 08:39

Prantsuse president Jacques Chirac tõi üleeilsel riigivisiidil lahenduse üheksa aastat kestnud tüliküsimusse, kinnitades, et Prantsusmaa maksab Eestile ennesõjaaegse Pariisi saatkonnahoone eest kompensatsiooni, kirjutab Eesti Päevaleht.

Eesti saab Prantsusmaalt vajamineva rahasumma, et muretseda enesele esinduslik saatkonnahoone. ?Eestil saab olema väike, aga efektiivne suursaatkond,? kinnitas president Lennart Meri.

Välisminister Toomas Hendrik Ilves ütles ETA-le, et hoone eest saadav summa pole veel teada, sest alles nüüd algavad läbirääkimised kompensatsiooni suuruse üle. ?See tuleb üsna suur, sest saatkonnahoone oli heas kohas,? lisas Ilves.

Samasugusele kompromissile jõudis Prantsusmaa eelmisel nädalal ka Läti ja Leeduga. Baltimaade diplomaadid jätsid saatkondade võtmed pärast Eesti, Läti ja Leedu okupeerimist Pariisi võimudele. Prantsusmaa andis hooned seejärel Nõukogude Liidule ja Vene diplomaadid pole neist tänini lahkunud, kuigi majad on registreeritud Balti riikidele kuuluvaina.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing