Kaitsepolitsei ei algatanud Preatoni vastu kriminaalmenetlust

Inno Tähismaa 30. juuli 2001, 14:16

Kaitsepolitsei ei algatanud kuriteo koosseisu puudumise tõttu kriminaalmenetlust AS Pro Kapital Grupi nõukogu esimehe Ernesto Preatoni suhtes, kes olevat Pro Kapital Grupi endise juhatuse liikme Ilona Saari avalduse põhjal Saarit tappa ähvardanud.

Kaitsepolitsei avalike suhete juhi kohusetäitja Olari Valtin ütles, et uurija, kelle nime ta ei saa avalikustada, tegi kindlaks, et esitatud avaldus pole piisav tõend kriminaalasja algatamiseks.

?Tegemist oli võõrkeelsete väljenditega,? kommenteeris asja Valtin. Tema sõnul ei saa kaitsepolitsei avalduse sisu täpsemalt kommenteerida. Avalduse sisu polnud nõus kommenteerima ka avalduse esitaja Ilona Saari.

Preatoni ütles pärast avalduse esitamist, et tema pole Saarit ähvardanud.

Valtini sõnul Preatonit antud asjas üle kuulama ja muid tõendeid koguma ei hakatudki, kuna see oleks juba tähendanud kriminaalprotsessi algust. Kuriteo koosseisu puudumise tegi uurija kindlaks avalduse põhjal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing