Merike Ojasson • 31. juuli 2001 kell 7:17

Viljandi pärimusmuusikafestival tõi kaasa kuritegevuslaine

Tänane ajaleht Sakala kirjutab, et Viljandi pärimusmuusika festival kasvatas kuritegude arvu tavalise nädalavahetusega võrreldes mitmekordseks.

Viljandi politseiprefektuuri pressiesindaja Agu Lalli teatel oli festivaliga seotud 19 väljakutset, millest 13 puudutas festivali külaliste isiklike asjade vargust. Vargustes kahtlustatavana on viis inimest ka juba kätte saadud ja neist kahelt on leitud festivali külalistelt varastatud asju.

«Kainenema viidi tänavu ainult 15 inimest ja ka nendest olid enamik Viljandi kohalikud joodikud,» ütles Lall.

Pressiesindaja sõnul oli festivali tõttu korraldatud politseioperatsiooni käigus neljapäeva õhtust esmaspäeva hommikuni patrullimas 68 politseinikku ehk rohkem kui kaks kolmandikku Viljandi politseiametnikest. Lisaks politseile turvasid festivalipäevadel üritust 35 Securitas Eesti turvameest.

Festivali külastanud Tarmo Õuemaa rääkis, et temal varastati magamise ajal telgist madratsi alt pükste taskust rahakott, võtmed ja mobiiltelefon. «Isegi taskus olnud sente ja sigarette ei põlatud ära,» lisas Õuemaa.

Teise festivali külalise, Tartu gümnaasiumiõpilase Allar Lepa sõnul peksti kolm tema koolivenda esmaspäeva varahommikul Ugala suvelaval läbi ning võeti neilt ära mobiiltelefonid.

Festivali pressipealikku Ants Johansoni arvates oli üritus nii suure rahvahulga kohta turvaline, kuid vargusi ja huligaansusi tuli siiski ette.

Hetkel kuum