Merko Ehituse kasum kasvas 28 protsenti

ÄP 03. august 2001, 00:00

Merko Ehituse konsolideeritud auditeerimata poolaasta netokäive oli 561,8 miljonit krooni ja puhaskasum 33,1 miljonit krooni. Eelmise aasta kuue kuu vastavad näitajad olid netokäive 518,3 miljonit krooni ja puhaskasum 25,8 miljonit krooni.

?Müügitulemused kukkusid üllatavalt kiiresti ära, teise kvartali müük jäi isegi allapoole eelmise aasta taset,? lausus Ühispanga analüütik Veiko Räim. Samuti on eelmise aasta teise kvartaliga võrreldes teises kvartalis langenud ka ettevõtte ärikasum.

Puhaskasum kasvas põhiliselt finantstulude arvel, mis Trigon Marketsi peaanalüütiku Toomas Reisenbuki sõnul on tingitud dollari kursi muutustest.

Veiko Räim lausus, et poolaastatulemustele tuginedes langetab Ühispank Merko selle aasta müügiprognoosi ning võimalik on ka kasumiprognoosi alandamine.

Reisenbuk märkis, et ettevõtte poolaastatulemused üllatusi ei pakkunud, sest ta on olnud kogu aeg seisukohal, et tänavu Merko Ehitusel eelmise aasta võrreldes mingit käibe- ja kasumikasvu ei tule. Seetõttu ei ole põhjust ka seniseid prognoose muuta.

?Arvestades, et eelmise aasta teine pool oli Merkol väga tugev, siis on raske uskuda, et sel aastal suudetakse eelmise aasta tulemust ületada,? lausus Reisenbuk.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:46
Otsi:

Ava täpsem otsing