Hinnatõus aeglustub, aga ei peatu

Ain Kivisaar 13. august 2001, 00:00

Uus Maa statistika põhjal on magalarajoonide korterid kallinenud viimase kolme kuu jooksul umbes 3?6% võrra. Seega on aasta esimesel poolel toimunud kiire hinnatõus aeglustumas, aga mitte peatumas.

Aasta algusega võrreldes on Lasnamäe korterid kallinenud koguni viiendiku võrra, Mustamäel ja Õismäel mõnevõrra vähem.

Korteriturul on üha enam ilmnemas ostjate tundlikkus mitte korteri otsese müügihinna, vaid igakuise laenumakse suhtes. Kuna 80?90% korteritest soetatakse laenu- või liisinguraha kasutades, arvestavad ostjad juba enne müügipakkumistega tutvumist sissetulekute alusel välja oma võimaliku maksekoormuse ning selle alusel soetatava korteri maksimaalse hinna. Turg reageerib püsivalt kõrgele nõudlusele aga uue hinnatõusuga.

Kesklinna korterite hinnatõusu on magalatega võrreldes tunduvalt raskem välja tuua, kuna enamik müüdavaid kortereid on mingil moel ebastandardsed. Erinevalt mägedest mängib kesklinna korteri hinnas väga olulist rolli asukoht, mille mõju võib ulatuda 30?40%ni korteri turuväärtusest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing