Peeter Koppel • 14 august 2001

Nasdaqi langusseeriale tuli eile lõpp

Tehnoloogiakeskse Nasdaq suutis end eile välja rebida kuus kauplemispäeva kestnud langusspiraalist.

Turu aitas tõusule investeerimispank Goldman Sachs, kes süstis viimasel ajal mornidele USA aktsiaturgudele eile veidi optimismi, kergitades mitme mikrokiibitootja ja telekommunikatsioonisektori aktsia väljavaateid.

Goldman lisas eile oma soovitusnimekirja ehk andis ostusoovituse maailma suurima mikrokiipide tootja Inteli <GR#US.INTC> ning sama ala tegijate Maxim Integrated Productsi <GR#US.MXIM> ja Analog Devicesi aktsiatele <GR#US.ADI>. Lisaks eelmainitud kiibi-tootjatele leidsid oma koha soovitusnimekirjas ka Broadcom. Corp. <GR#US.BCOM>, Qualcomm Inc. <GR#US.QCOM>, Linear Tecnology <GR#US.LLTC> ja Conexant Systems <GR#US.GNXT>. Goldman põhjendas oma käiku sellega, et nende ettevõtete fundamentaalnäitajad tõenäoliselt neljandas kvartalis paranevad.

<a href='http://finance.yahoo.com/q?s=^IXIC d=5d' target='_vbors'>Nasdaqi üldindeks</a> sulgus 1,32 protsendi võrra kõrgemal 1982,25 punktil. Käive püsis siiski suhteliselt madalana ning mikrokiipide tootjate aktsiate kõrval olid suurimateks võitjateks biotehnoloogiaaktsiad.

New Yorgi börs püsis eile aga äärmiselt vaiksena ning seda näitab ka maailma ühe enimjälgitud indeksi liikumine või õigemini paigalolek. <a href='http://finance.yahoo.com/q?s=^DJI d=5d' target='_vbors'>Dow Jonesi</a> tööstuslik keskmine sulgus aga 10 415,91 punktil ehk siis täpselt reedesel sulgemistasemel.

Hetkel kuum