BICO vahetas nime

22. august 2001, 13:34

BICO Elukindlustuse AS registreeris eile end Äriregistris ümber ERGO Elukindlustuse ASiks. Nimevahetus on seotud seltside omaniku sooviga tuua kohalikule turule ja kinnistada siin oma, Euroopas hästi tuntud kaubamärk ERGO, teatas ettevõte.

BICO-LEKS Kindlustuse ja BICO Elukindlustuse uueks omanikuks sai pärast Alte Leipziger Europa enamusaktsiate omandamist eelmisel aastal ERGO Kindlustusgrupp Saksamaal. Baltimaades on ERGO Kindlustusgrupp saanud suurimaks kindlustuskontserniks. ERGO põhiaktsionäriks on maailma suurim edasikindlustuskontsern Münchener Rück.

ERGO Elukindlustuse AS, endine BICO Elukindlustuse AS, tegutseb 1995. aastast. Tegemist on elukindlustusseltsiga, kes tõi Eesti kindlustusturule vabatahtliku pensionikindlustuse. Ka praegu moodustab seltsi portfellist suurima osa pensionikindlustus. ERGO Elukindlustuse turuosa käesoleva aasta 7 kuu kokkuvõttes on 8,2%.

ERGO on Saksamaal 2. ja Euroopa kindlustusfirmade TOPis 10. kohale tõusnud kindlustusgrupp. ERGO Kindlustusgruppi kuulub kokku 15 miljoni kliendiga 45 kindlustusseltsi Saksamaal (suurimad neist on VICTORIA, Hamburg-Mannheimer, DKV ja D.A.S.) ja 75 seltsi välismaal; grupil on üle 25 miljoni kliendi üle Euroopa. Erilist tähelepanu pööratakse eraklientidele. ERGO on eraravikindlustuse ja õigusabikindlustuse turuliider Euroopas.

ERGO grupi käive eelmisel aastal oli 12,7 miljardit eurot (ca 198 miljardit Eesti krooni), netokasum ulatus 804 miljoni euroni (12,6 miljardit Eesti krooni). Kasumi põhiline kasv saavutati äritegevusega välismaal. ERGO Kindlustusgrupp on esindatud 23 Euroopa riigis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing