Ülo Toomsalu • 22 august 2001

Leedu kauplusekett tuleb Pärnu turule

Leedus jaekaubandusega tegelev kauplusekett VP Market tahab järgmisel kuul avada Pärnus rendile võetud Tiina poe, kirjutab Pärnu Postimees.

Kauplust avava firma peadirektori Ignas Staskeviciuse jutu järgi ei tule nad Pärnusse suurt kasumit jahtima, vaid eelkõige Eesti turgu uurima. Ometi ei välistanud ta, et kaugemas perspektiivis soovib firma Eestis oma kaupluseketi välja arendada.

Staskevicius tunnistas, et Eesti kaubandusturul on konkurents väga suur, kuid siin on hinnad Leeduga võrreldes kõrgemad. ?Seepärast arvame, et suudame müüa kaupa odavamalt,? sõnas ta.

Enamik peatselt avatavas poes müüdavast kaubast peaks eestlastele juba tuttav olema. See ostetakse siinsetelt hulgimüügifirmadelt, Leedust tuuakse kaupa vähesel määral. Firma ostab ka odavat kaupa oma Hiinas asuva kontori vahendusel.

16. augustini Tiinas kaubelnud aktsiaseltsi Hermes Pärnu juhatuse esimehe Ain Ago teatel anti pood leedulastele rendile, sest nad tegid hea pakkumise. Leedukate pakkumist Ago täpsustada ei soovinud.

VP Market palkab Pärnus avatavasse kauplusse ligi 30 töötajat, kes värvati tööhõiveameti abiga. Pärnu tööhõiveameti ettevõtete konsultandi Hindrek Jalasti väitel on see erandlik, et terve kollektiiv komplekteeritakse tööhõiveameti kaudu.

Hetkel kuum