Planeedi ajalugu augustiöös

ÄP 31. august 2001, 00:00

Mastaapseid laser-show?sid pole Eestis korraldatud. Selliseid, mida tuhanded inimesed korraga jälgida saavad; selliseid, mis suu ammuli võtavad. Nüüd on lootust.

Korraldajad lubavad ?graafilis-ruumilist laserite, vee-ekraanide, pürotehnika ja arvutianimatsioonide show?d? Ameerika ja Saksamaa tippudelt. Tunnipikkusel etendusel näeb meie planeedi kogu ajalugu ? algus kosmoses, taimede teke planeedil, inimese tulek, evolutsiooni tänapäev ning killuke ulmelist UFO-teemalist tulevikkugi. Show on saanud rahvusvahelise laserprojektsiooni ühingu auhinna.

Lauluväljakule paigaldatakse etenduse tarvis kolm ülisuurt graafilist ja kaks dünaamilist vee-ekraani. Varem pole nii võimsaid seadmeid ? ülivõimsad laserid, tohutud ekraanid ? Eestis olnud. Näiteks liikuvast veest koosnev 120ruutmeetrine ekraan liigub laval edasi-tagasi, tekitades talle suunatud laserite mõjul optilisi efekte. Teise, kaks korda suurema vee-ekraani jaoks ehitatakse Lauluväljakule suur bassein, ekraan töötab võimsa pumba abil.

Üritusel nähtavaid laser-show üksikuid elemente on oma kontsertidel kasutanud U2, Michael Jackson ja paljud teised megastaarid. Tallinnas on kõik need elemendid korraga laval. Sama etendus on varem toimunud nii Ameerikas, Euroopas kui Austraalias.

Õhtut lauluväljakul alustab veidi pärast kaheksat ansambel 2XL, seejärel tuleb lavale poplaulja Sonique oma täispika kavaga ning orienteeruvalt pool kümme õhtul algab laser-show. Programm on seatud nii, et publik on etenduse sees ? tulevärk ja ekraanid on nii publiku ees kui taga, kõik toimub vaatajate ümber, mitte ees. Laserpilte kujundatakse nii ekraanidele kui pimedasse augustitaevasse. Valgusetendust saadab spetsiaalne kokkumiksitud muusika.

Royal Laser Show
05.09. kl 20
Tallinna lauluväljak
Piletid hinnaga 250 kr eelmüügis Piletilevi müügipunktides, Kaubamaja Piletikeskuses, R-kioskites, Shelli tanklates ja Delfi piletipoes
info laser.bluelab.ee

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:10
    Otsi:

    Ava täpsem otsing