Sonera võib tõusta tuhast

ÄP 31. august 2001, 00:00

Sonera suurimaks probleemiks loetakse hasartmängu 3G-litsentsidega, mis viis firma presidendi väljavahetamiseni. Sonera uueks presidendiks saab oktoobrist endine Ericssoni asepresident Harri Koponen.

Investeerimispank Goldman Sachs leidis hiljuti, et Sonera aktsia 5,10eurone hind kajastab ettevõtte väärtust hinnates 3G-ettevõtete väärtust 4,3 mld euro ulatuses miinuses ja uute teenuste firmasid nullväärtusega. Goldman Sachs arvab, et Sonera peaks müüma 820 mln euro väärtuses varasid. Investeerimispanga hinnangul tuleks müüa osalused Balti telekomides ja kaks Põhja-Ameerikas noteeritud firmat (724 Solutions ja Metro One), nende müügist teeniks Sonera kokku 987 mln eurot.

Sonera Türgi mobiiltelefonioperaatori Turkcell 37,3 osaluse hinnaks arvestatakse 834 mln eurot, kuid ettevõtte müük õnnestuks vaid kahjumiga. Kui Sonera ei investeeriks enam Saksamaa 3G-konsortsiumi, võiks aktsia hind kerkida paari kuu tagusele tasemele ehk 7,5?9 euro tasemele.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing