Ülo Toomsalu • 31. august 2001
Jaga lugu:

Tallinn jätab Tamjärve kooli ostmata

Tallinna abilinnapea Liisa Pakosta kinnitusel on vähetõenäoline, et linn ostaks Hannes Tamjärvelt 80 miljoni krooni eest Rocca al Mare kooli, sest poliitikutele on keeruline ära seletada, et kulutatav raha läheks tegelikult Pirita uue kooli tarbeks, kirjutab Postimees.

?See (Hannes Tamjärvelt Rocca al Mare erakooli ostmine - toim) on arutuse all olnud, kuid ilmselt me loobume koolimaja ostmisest ja investeerime 80 miljonit otse Piritale,? lausus Pakosta eile Postimehele.

Abilinnapea esialgse kava kohaselt oleks linn ostnud 80 miljoni krooni eest Rocca al Mare kooli ning Tamjärv ehitanud saadud raha eest Piritale uue erakooli.

?Praeguse plaani järgi on 80 miljonit krooni Pirita uue kooli tarbeks eelarvekavades sees,? lausus Pakosta. ?Kas idee ka realiseerub, peaks selguma septembris, kui saame kokku koalitsiooni ja opositsiooni arvamused raha kulutamise suhtes.?

Abilinnapea märkis, et kuna Pirital on 1100 koolikohustuslikku last, siis on seal mõtet vaid sellisel gümnaasiumil, mis meelitaks lapsi kokku ka mujalt linnaosadest ja naabervaldadest.

Pakosta hinnangul võiks Pirita majandusgümnaasiumile ühe võimaliku variandina teha korraliku remondi ja muuta see põhikooliks. Linnaosa uus gümnaasium kerkiks aga 80 miljoni krooni eest erakoolina, mille rajaja leitaks konkursil.

Erakool on Pakosta hinnangul mõttekas seetõttu, et linnaametnikud ei suudaks keskenduda piisavalt hea kooli rajamisele. ?Pirita linnaosa lapsed saaksid uues koolis õppida tasuta, linn ostab nende õppekohad ära,? kinnitas ta.

Jaga lugu:
Hetkel kuum