Tallinna börsi avalikkus

05. september 2001, 00:00

Tallinna börs on algusaegadest peale olnud sisetehinguid puudutavate kuulujuttude objekt. Nii mõnigi on julgenud väita, et kõik hinnaliikumised, mis börsil aset leiavad, ei põhine võrdselt informeeritud turuosaliste kollektiivsel hinnangul ? osa turuosalisi omab mingil ajahetkel teistest enam infot.

Kaotaja on läbipaistev, aus ja efektiivne väärtpaberiturg. Äripäeva analüütik Peeter Koppel (ÄP 01.06.)

___________________________________________

Kuidas saan ma usaldada börsiettevõtet, kui ma ei tea, kes ettevõtte juhtkonnast ja kui palju ta ettevõtte aktsiaid omab? Börsiettevõte eeldab läbipaistvust. Meie börsiettevõtete juhid eelistavad kahjuks väga tihti peita oma aktsiaomandust mõne maksuvaba ettevõtte varju.

Eeskuju aktsionäride avalikustamise kohta pole vaja aga kaugelt otsida. Helsingi börsil on aktsionäride nimekiri täiesti avalik. Börsi juures on terminal, kus igaüks saab vaadata, kui palju tema naabrimehel on Nokia või mõne muu börsiettevõtte aktsiaid. Börs peab ka nn insaiderite registrit. Pole siis mingi ime, et Soomes on väikeaktsionäre 100 korda rohkem kui Eestis. Äripäeva börsitoimetuse juht Tõnis Oja (ÄP 27.08.)

___________________________________________

Lihtne ja mugav ligipääs börsiettevõtete aktsiaraamatutele suurendab turu läbipaistvust ja usaldusväärsust. Tulevikus kavatseme oma kodulehe vahendusel pakkuda kõigile võimaluse saada ettevõtte aktsiaraamatu väljavõtteid erinevatel ajahetkedel ning teha päringuid, et hõlbustada informatsiooni analüüsimist. TVB juhatuse esimees Gert Tiivas (TVB pressiteade 04.09.)

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing