Euribori langus tõi kaasa liisinguintresside alanemise

11. september 2001, 08:56

Euribori langus on kaasa toonud eluaseme liisinguintresside languse Eestis. Ühisliisingu poolt sõlmitavate maja- ja korteri liisinglepingute keskmine intress on langenud 8,2 protsendini, teatas Ühispank.

?Praegused liisinguintressid võimaldavad korteri, eramu, suvila, ka maa liisimist selgelt soodsamalt kui keskmiselt 9,1 protsenti veel eelmisel poolaastal,? kinnitas Ühisliisingu müügidirektor Indrek Julge. ?Et sügis on kinnisvaraturul tavaliselt aktiviseerumise aeg, siis võib eluasemeliisingu intresside langus aktiivsust kinnisvaraturul ilmselt veelgi tõsta.?

Eesti Liisinguühingute Liidu andmetel kasvas Eesti kinnisvaraliisingu turg esimesel poolaastal 54 protsenti. Kogu Eesti liisingufirmade poolt pakutud keskmine intress esimesel poolaastal oli 9,27%.

Ühisliising on Eesti suuruselt teine liisingufirma, mille turuosa on ligi 20%. Ühisliisingu aktsiate omanik on Ühispank.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing