USA tragöödia ajel Eesti julgeolekumeetmeid ei karmista

14. september 2001, 07:11

Siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsleri Kalev Timberg sõnul pole Eestil põhjust rakendada USA terroritragöödia ajendil täiendavaid julgeolekumeetmeid, kuna Eestis pole karta poliitilise terrorismi ilminguid, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Poliitilise terrorismi juhtumeid nagu USAs pole Eestis olnud ja ma ei usu, et keegi sooviks Eesti suhtes lähitulevikus kasutada selliseid äärmuslikke terrorismivõtteid,? lausus Kalev Timberg. Tema sõnul pole siiamaani ühtegi fakti, mis kinnitaks Eestis poliitilise terrorismi olemasolu.

?Need plahvatused, mis Eestis on toimunud, on ju tegelikult sooritatud kuritegelikel eesmärkidel, et saada omakasu või maksta kellelegi kätte,? sõnas sisejulgeoleku asekantsler. ?Poliitiline terrorism seevastu on riigikorra kõigutamine ja püüd sundida riiki muutma oma poliitikat või esitada majanduslikke tingimusi.?

Ka kaitsepolitsei tehtud analüüsid on näidanud, et Eestis otsest terrorismiohtu ei ole. Timberg ütles, et seetõttu pole Eestil tarvis teha mingeid kardinaalseid muudatusi oma sisejulgeoleku tugevdamiseks.

?Ameerika näide kinnitas, et ükskõik kui tugevad ei oleks riigi eriteenistused või tehniline potentsiaal, on alati võimalik riiki haavata,? lausus Timberg. Tema sõnul peab Eesti tegema sellest järelduse, et tuleb senisest tihedamalt vahetada informatsiooni välisriikide eriteenistustega, et võimalikud ohud ära hoida.

Timbergi kinnitusel on Eestis loodud tõhus süsteem, kuidas reageerida võimalikule kaaperdamisele, pantvangide võtmisele või rünnakule eriti tähtsa isiku vastu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing