Kaja Koovit • 17 september 2001

Terrorirünnak laastab investeerimispankade tulevikku

Ühendriikide terroriaktil oli Wall Streeti investeerimispankadele otsene negatiivne mõju, kuid tõenäoliselt on sellel laastav mõju ka pankade tulevikule, kirjutab majandusleht Financial Times.

Investeerimispangad olid juba enne terrorirünnakut kannatanud majanduse jahtumise tõttu, aktiivsus oli langenud nende kolmes põhilises teenuste valdkonnas: väärtpaberites, ühinemistes ja ülevõtmistes ning ka fikseeritud tuludes.

Enamus pankuritest ootas aktiivsuse stabiliseerumist, kuid nüüd on praktiliselt kindel, et olukord läheb nende jaoks veelgi kehvemaks.

'Ebakindlus püsib seni, kuni on veel lõpetamata ärisid, mis mõjutavad ettevõtete usaldust ja selle kaudu ka ühinemiste ja ülevõtmiste ning avalike aktsiaemissioonide (IPO) arvu,' lausus UBS Wargurgi asepresident Ken Costa.

Lisaks oodatakse ka kauplemismahtude vähenemist.

State Street Global Markets?i analüüsiosakonna juht Avinash Persaud märkis, et kauplemisaktiivsus saab olema pärsitud kuudeks. 'Praeguses olukorras on investorid ettevaatlikud ja hoiavad oma raha kodus,' lausus ta.

Hetkel kuum