Tallinn saab viis uut trolli

19. september 2001, 07:45

Tallinna Trammi- ja Trollibussikoondis kavatseb osta tuleval aastal vähemalt viis uut trolli, ent koondise trolliliikluse arendamise plaane segab kahest trolliliinist ilmajäämine tuleva aasta algul, kirjutab Postimees.

Endine Rakvere Lihakombinaadi juhatuse esimees ja nüüdne trammi-trollikoondise juht Peeter Maspanov on viinud Tallinna elektriliikluses läbi radikaalse kokkuhoiukava. Tõestamaks trolliliikluse kaotamise mõtteid heietavatele poliitikutele tundlamasinate vajalikkust, koondas Maspanov aasta jooksul 294 inimest ning kolis ettevõtte välja Mustamäe tee depoost.

?Trollibussi kilomeetri omahind on vähenenud kahe krooni võrra ning maksab nüüd sama palju kui bussikilomeeter,? lausus Maspanov. Tänavu esimese kaheksa kuuga on koondis teeninud kokku 18 miljonit krooni kasumit, sellest üle 7 miljoni trolliliiklusest.

Maspanovi väitel tasub trolliliiklus Tallinnas ennast juba ära, ent tulevast aastast annab koondis segastel asjaoludel linnaliinikonkursi võitnud SL-Bussiliinide bussidele üle kaks tulusaimat trolliliini 6 ja 7. ?Kaotame veerandi turust ning see tähendab, et liinikilomeetri hind kerkib taas 2 krooni võrra,? rääkis Maspanov.

Trammi-trollibussikoondise tänavune kasum võib ulatuda 26 miljoni kroonini. ?Majandustulemused ületavad ootusi ning meil on nõukogu nõusolek uute trollide ostmiseks,? lausus Maspanov.

Koondis plaanib tema sõnul osta vähemalt viis uut trolli aastas, tuleval aastal aga tõenäoliselt rohkemgi.

Koondis peab praegu läbirääkimisi Ungari trollitootjaga ning T?ehhi ?kodaga. Üks uus troll maksab umbes 3,5 miljonit krooni. Ehkki troll on linnaliinibussist kallim, on see Maspanovi väitel kuni kolm korda pikema ekspluatatsiooniperioodiga ning töökindlam.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing