EPL: allilmal poliitikas kindel koht

20. september 2001, 07:22

Salaviinaäri, Haitovite mõrvade organisaator, allilma ühiskassa istungitel osaleja, kaks korda Venemaal relvastatud röövi eest kinni istunud ? need on kahtlustused, mida Tallinna volikogu liikme Gennadi Everi vastased talle ette heidavad. Osa neist võib tõeks osutuda, kirjutab Eesti Päevaleht tänases juhtkirjas.

Kui nii, siis on Eesti võimuasutused ? volikogud ja linnavalitsused ? saanud endale täieõiguslikud organiseeritud kuritegevuse esindajad, kes mängivad poliitikas oma raha ja hääleõigusega sageli kaalukat rolli.

Kui kaitsepolitsei peadirektor Jüri Pihl kevadel Pärnus toimunud konverentsil kuulutas, et allilm tungib Eestis jõuga poliitikasse, siis polnud see ammu mingi uudis. Tallinna volikogu liikmete Everi ja Tsingisseri kahtlane taust oli juba siis põhjalikult avalikkuse ees läbi arutatud, sest nemad olid end ise avalikkuse ette seadnud.

Murettekitavam on allilma imbumine poliitikasse varjatud moel ja seeläbi toimuv otsuste suunamine. Näiteks palju kõneainet pakkunud sõprussuhe Tallinna linnapea Jüri Mõisa ja ärimees Meelis Lao vahel. Mõis räägib sõber Lao aususest, kuid on fakt, et keskkriminaalpolitsei salajases fotoarhiivis ilutseb ärimees Lao foto kõrvuti paarisaja olulise kurjategija omaga.

Huvitav seik seegi, et koos Mõisa meeri kohalt lahkumise ja mõjuvõimu vähenemisega nõrgenes ka seni raudselt püsinud sõprus. Lao ülepäevased külastused Mõisa koju kahanesid korrale-paarile kuus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing