Surnud kassi põrke ajal soovitati osta

Romet Kreek 25. september 2001, 00:00

Pärast eelmise nädala langust tegi Ameerika aktsiaturg esmaspäeval surnud kassi põrke.

Kell 18 kauples Dow Jonesi tööstuslik keskmine 8789,67 punktil ehk 4,3 protsendi võrra plussis, S&P 500 1003,28 punktil ehk 3,88 protsendi võrra plussis ning Nasdaq 5,24 protsendi võrra plussis 1457,73 punktil. Aktsiaturu käive oli eile oluliselt madalam kui eelmisel nädalal.

Investeerimispanga Lehman Brothers peastrateeg Jeffrey Applegate alandas 12 kuu S&P 500 kursisihti varasemalt 1375 punktilt 1200 punktini, põhjendades otsust tõenäolise majandussurutisega Ühendriikides selle aasta teisel poolaastal. Strateeg peab siiski vähetõenäoliseks, et indeks selle tasemeni tõuseb, kuna poliitilise riski preemia on pärast terrorirünnakuid kasvanud. Ta alandas ka Dow Jonesi tööstusliku keskmise 12 kuu hinnasihi 11 500 punktilt 10 000-le.

Investeerimispanga Goldman Sachs peastrateeg, ?väsimatu optimist? Abby Joseph Cohen ütles eile, et soovitab investoritel lisada portfellidesse rohkem aktsiaid, kuna pärast eelmise nädala langust on aktsiad muutunud odavaks. Cohen tõstis aktsiate osa näidisportfellis 70 protsendilt 75 protsendile, kärpides võlakirjade osatähtsust 27 protsendilt 22 protsendini ning säilitades tooraine 3protsendise osatähtsuse ja viies raha osatähtsuse nulli. Coheni sõnul teatasid firmad reedel kokku 34 miljardi dollari väärtuses aktsiate tagasiostuplaanidest.

Aktsiate ostmist soovitasid esmaspäeval ka Credit Suisse First Boston ja Bank of America.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing