Peaminister soovib teha efektiivset koostööd uue presidendiga

26. september 2001, 17:25

Vastates täna Äripäeva konverentsil esinedes kuulajate küsimustele, avaldas peaminister Mart Laar veendumust, et ametisse astuv president Arnold Rüütel suudab paremini selgitada eri elanikkonna gruppidele Eesti ees seisvate tõsiste ülesannete täitmise vajadust, teatab pressiesindaja Anne Osvet.

Peaminister pidas muu hulgas öelduga silmas Eesti ettevalmistusi liitumaks Euroopa Liidu ja NATOga.

Peaminister Mart Laar lükkab kategooriliselt ümber ETA ja teiste meediakanalite vahendusel esitatud väited nagu oleks ta nimetatud konverentsil halvustanud uut presidenti. Peaminister leiab, et Eestis on kahetsusväärsel kombel neid jõude, kes soovivad pahatahtlikult, veel enne kui uus president ametisse astub, külvata lahkhelisid peaministri ja presidendi vahele. Peaminister kinnitab, et niisugusteks väideteks pole ta põhjust andnud.

Kui keegi peab seda naljakaks või rumalaks, et Arnold Rüütli abiga on võimalik inimestele, kes ei ole mingil põhjusel praeguse valitsuskoalitsiooni toetajad, selgitada Eesti riigi ees seisvaid tõsiseid ülesandeid ja olulisi tulevikku suunatud otsuseid, siis on see nende isiklik arvamus.

Peaminister võtab enda öeldut tõsiselt ning on veendunud, et suudab teha tulevase presidendiga igakülgset koostööd. Laar tõdeb, et Eestis on viimane aeg pöörata tähelepanu poliitilisele mitmekesisusele. Kõik ametid ei pea olema mitte ühe poliitilise suuna ja ühe poliitilise mõtteviisi esindajate käes. Peaminister märkis samas, et põhiseadus seab presidendi tööle selged funktsioonid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing