Intressikärped aitavad dollarit aasta pärast

Tõnis Oja 04. oktoober 2001, 00:00

Kuigi USA Föderaalreserv langetas teisipäeval taas baasintressi, mis oli sel aastal juba üheksas ning terrorirünnaku järgse kolme nädala jooksul teine, on analüütikud meelestatud negatiivselt nii USA majanduse kui ka dollari kursi suhtes. ?USA majandslangus on fakt. Turgude liikumapanevaks jõuks on hirm. Investorid otsivad kaitset? lausus uudisteagentuurile Bloomberg Henderson Investor portfellihaldur Tony Dolphin, kelle haldusaluse portfelli maht on 37 miljardit dollarit (630 miljardit krooni). ?Meie näeme raha liikumist Ameerikast Euroopasse, mis toetab euro kurssi?, lausus ta. Dolphini sõnul on Euroopa majanduskasv samuti aeglane ning Jaapani oma kohutav. USAle prognoosib ta kolmandas ja neljandas kvartalis majanduse kahanemist ning intressikärbete mõju avaldumist alles järgmise aasta neljandas kvartalis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:56

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing