Tõnis Oja • 9. oktoober 2001 kell 22:00

Analüütikute vaated dollarile kahesugused

Dollari kurss otsib endiselt suunda nii euro kui ka jeeni suhtes. Analüütikud ning valuutakauplejad on jagunenud kahte leeri. Ühed, kes usuvad dollari tugevnemisse, põhjendavad optimismi sellega, et käimasolev sõjaline aktsioon Afganistani vastu taandub tähelepanu keskmest ning seetõttu globaalne risk hakkab tasapisi taanduma ning finantsturud hakkavad kerkima.

Teised ? pessimistid ? toonitavad, et maailmamajandus liigub kriisi suunas, mis mõjub Ühendriikide valuutale negatiivselt.

Dollari loid reageerimine sõjategevuse algusele on seletatav sellega, et sündmus oli tegelikult oodatud. Pikka aega kestnud ebamäärasuse lõpp ja esimeste rünnakute edu on ?kõrgendatud riski teemat fondijuhtide hulgas oluliselt vähendanud,? lausus Wall Street Journalile Citibanki valuutaturgude strateeg Steven Saywell.

Hetkel kuum