Analüütikute vaated dollarile kahesugused

Tõnis Oja 10. oktoober 2001, 00:00

Dollari kurss otsib endiselt suunda nii euro kui ka jeeni suhtes. Analüütikud ning valuutakauplejad on jagunenud kahte leeri. Ühed, kes usuvad dollari tugevnemisse, põhjendavad optimismi sellega, et käimasolev sõjaline aktsioon Afganistani vastu taandub tähelepanu keskmest ning seetõttu globaalne risk hakkab tasapisi taanduma ning finantsturud hakkavad kerkima.

Teised ? pessimistid ? toonitavad, et maailmamajandus liigub kriisi suunas, mis mõjub Ühendriikide valuutale negatiivselt.

Dollari loid reageerimine sõjategevuse algusele on seletatav sellega, et sündmus oli tegelikult oodatud. Pikka aega kestnud ebamäärasuse lõpp ja esimeste rünnakute edu on ?kõrgendatud riski teemat fondijuhtide hulgas oluliselt vähendanud,? lausus Wall Street Journalile Citibanki valuutaturgude strateeg Steven Saywell.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing